Svinhøj plantage

Denne plantage på 47 ha ligger meget højt i terrænet ved Hønning som nabo til Lindet Skovdistrikt. Ppå grund af den høje beliggenhed blev plantagen nærmest jævnet med jorden under orkanen “Adam” i december 1999. Sidenhen er området blevet gentilplantet, og i dag fremstår det med meget varierede beplantninger af nåle og løvtræer.

Start turen i Svinhøj plantage fra det sted, hvor de to offentlige grusveje, “Poulskro vej” og “Mosevej”, mødes ud for skiltet “Røde Hus Vej”. Her står et meget gammelt egetræ, som har overlevet stormfaldet. Gå af “Røde Hus Vej” ca. 400 m i sydlig retning, til du kommer til det røde skovhus, som hedder “Svinhøj”. Huset var for mange år siden beboet, men fungerer i dag som jagthytte for det konsortium, som har lejet jagten. Der står en gammel pumpe foran huset, men lad være med at drikke vandet herfra, da det ikke er tilrådeligt.

Gå videre i østlig retning på “Egevej”. Vejen har sit navn fra den egeallé, som den er omkranset af. Efter ca. 500 meters vandring kommer du til et område med to små skovsøer og en gammel have med store træer. Et par af disse ligger væltet som et minde om orkanen “Adam”. Her lå der engang en lille landbrugsejendom. Den blev i 1960 opkøbt for at lave skovrejsning i området, og bygningerne blev samtidig fjernet. Gå fra “Egevej” i nordlig retning på “Svinhøj Plantagevej”.  Efter ca. 400 meters vandring er du igen fremme ved “Mosevej”. Gå til venstre, og følg vejen mod vest, til du kommer til udgangspunktet. Ruten er ca. 2 km lang.

skovkort svinhøj plantage